Çeşm-i Nigar Şerbeti
Papatya, narçiçeği, mor havuç, zencefil, kayısı, meyan kökü, ekşi elma, portakal, çiçek balı, keçi boynuzu, tarçın, şeker ve çeşitli baharatlardan oluşmaktadır.
Şifaları
Çeşm-i Nigar Şerbeti barındırdığı C vitamini, vücudun temel ihtiyacı olan mineraller ve önemli antioksidanlar bakımından zengindir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
- Sindirim sistemini düzenler
- Antioksidandır
- Susuzluğu dindirir
Not
- Buzdolabında +4 derecede muhafaza edilmesi zorunludur. Şerbetler kesinlikle güneş ışığı görmemelidir. Oda sıcaklığında tutulmamalıdır. Son kullanma tarihi üretim tarihinden itibaren 90 gündür. Kapak açıldıktan sonra dört gün içerisinde tüketilmesi gerekir.
Doksan günden sonra şerbetin kapağını açtığınızda köpürmüyorsa fermantasyona uğramamıştır. Fermantasyona uğramış bir şerbeti de kaygı duymadan tüketebilirsiniz, çünkü hiç bir ürünümüzde mısır şurubu, glikoz ve ömür uzatıcı gibi katkı maddeleri kullanmıyoruz. Fermantasyona uğramış ürünün tek farkı tadının ekşimtırak olmasıdır.