Demirhindi Şerbeti
İçerik
Demirhindi meyvesi, meyan balı, çiçek balı, dar-ı fülfül, kakule, safran, deve dikeni, muskat, keçiboynuzu, şeker ve toplamda otuz sekiz çeşit baharattan oluşmaktadır.
Şifaları
- Ferahlatıcı etkiye sahiptir
- Kan yapar
- Enerji verir
- E, B, C vitaminleri, demir, fosfor, magnezyum ve diyet lifi barındırır, dolayısıyla güçlü bir antioksidandır
- Vücutta sıvı oranını dengeler, böbreklerde taş ve kum oluşumunu engeller
- Mide asidini dengeler
- Kabızlık sorununun oluşumunu engeller
- Metabolizmayı hızlandırır, besinler kana daha hızlı karışır
- Toksinlerin vücuttan hızlı atılmasını sağlar
- Konsantrasyonu artırır
- Bağışıklığı güçlendirir
Uyarılar
- Hamileler ve bebeklerde güvenle içebilir
Not
- Günün her saatinde içebilir, yan etkisi yoktur, dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz
- Buzdolabında +4 derecede muhafaza edilmesi zorunludur. Şerbetler kesinlikle güneş ışığı görmemelidir. Oda sıcaklığında tutulmamalıdır. Son kullanma tarihi üretim tarihinden itibaren 90 gündür. Kapak açıldıktan sonra dört gün içerisinde tüketilmesi gerekir.
Doksan günden sonra şerbetin kapağını açtığınızda köpürmüyorsa fermantasyona uğramamıştır. Fermantasyona uğramış bir şerbeti de kaygı duymadan tüketebilirsiniz, çünkü hiç bir ürünümüzde mısır şurubu, glikoz ve ömür uzatıcı gibi katkı maddeleri kullanmıyoruz. Fermantasyona uğramış ürünün tek farkı tadının ekşimtırak olmasıdır.