Hürrem Sultan Şerbeti
Portakal, vişne, narçiçeği, limon, şeker, tarçın, meyan balı, dar-ı fülfül, kakule, safran, deve dikeni, müskat, keçiboynuzu, şeker ve toplamda yirmi sekiz çeşit baharattan oluşmaktadır.
Şifaları
- Tam bir C vitamini deposudur.
- Askorbik asit olan C vitamini kan damarlarının, kıkırdakların, kasların ve kemiklerin ihtiyacı kollajen proteinini sağlar
- Kuvvetli bir antioksidan olarak serbest radikaller olarak adlandırılan zararlı moleküllerin yanı sıra toksik kimyasallar ve sigara dumanı gibi kirleticilerden kaynaklanan hasara karşı vücudu korur
Not
- Buzdolabında +4 derecede muhafaza edilmesi zorunludur. Şerbetler kesinlikle güneş ışığı görmemelidir. Oda sıcaklığında tutulmamalıdır. Son kullanma tarihi üretim tarihinden itibaren 90 gündür. Kapak açıldıktan sonra dört gün içerisinde tüketilmesi gerekir.
Doksan günden sonra şerbetin kapağını açtığınızda köpürmüyorsa fermantasyona uğramamıştır. Fermantasyona uğramış bir şerbeti de kaygı duymadan tüketebilirsiniz, çünkü hiç bir ürünümüzde mısır şurubu, glikoz ve ömür uzatıcı gibi katkı maddeleri kullanmıyoruz. Fermantasyona uğramış ürünün tek farkı tadının ekşimtırak olmasıdır.