Karadut Şerbeti
İçerik
Karadut, limon, çiçek balı, şeker ve çeşitli baharatlardan oluşmaktadır.
Şifaları
- A, B ve K vitamini açısından çok zengindir ve günlük demir ihtiyacının büyük bir kısmını karşılar
- Karadut Şerbeti bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlar, uyku problemine iyi gelir
- Kemik sağlığını korur
- Cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar
- Ağız sağlığı faydalıdır
- Yorgunluğu alır
- Saçları kuvvetlendirir
Not
- Buzdolabında +4 derecede muhafaza edilmesi zorunludur. Şerbetler kesinlikle güneş ışığı görmemelidir. Oda sıcaklığında tutulmamalıdır. Son kullanma tarihi üretim tarihinden itibaren 90 gündür. Kapak açıldıktan sonra dört gün içerisinde tüketilmesi gerekir.
Doksan günden sonra şerbetin kapağını açtığınızda köpürmüyorsa fermantasyona uğramamıştır. Fermantasyona uğramış bir şerbeti de kaygı duymadan tüketebilirsiniz, çünkü hiç bir ürünümüzde mısır şurubu, glikoz ve ömür uzatıcı gibi katkı maddeleri kullanmıyoruz. Fermantasyona uğramış ürünün tek farkı tadının ekşimtırak olmasıdır.