Lohusa Şerbeti
Aileye gelen bebeğin ağız tadı getirdiği bu mutlu günlerde misafirlere tatlı ikram edilip tatlı konuşulması esnasında ikram edilir. Ancak daha da önemli özelliği annenin sütünün artması sağlamasıdır. Lohusa şerbeti tam bir şifa deposu özelliği taşır. Lohusa olan annenin her akşam ve gün içinde lohusa şerbeti tüketmesi bebek için de yararlıdır. Annesinin sütü çok olsun ve güzel koksun ki bebeğin hoşuna gitsin diye yapılır. Eski zamanlar da İstanbul'da lohusa şerbeti içenlerin “Allah lohusanın sütünü gür etsin” duasını söylemesi adettir.
İçerik
Tarçın, karanfil, karabiber ve şekerden oluşmaktadır.
Şifaları
- Lohusa annenin sütünü artırır
- Tam bir şifa deposu özelliği taşır
- İçerisindekiler sayesinde içen herkesin sağlığını korur
- Mide sağlığında faydası çok yüksektir
Not
- Buzdolabında +4 derecede muhafaza edilmesi zorunludur. Şerbetler kesinlikle güneş ışığı görmemelidir. Oda sıcaklığında tutulmamalıdır. Son kullanma tarihi üretim tarihinden itibaren 90 gündür. Kapak açıldıktan sonra dört gün içerisinde tüketilmesi gerekir.
Doksan günden sonra şerbetin kapağını açtığınızda köpürmüyorsa fermantasyona uğramamıştır. Fermantasyona uğramış bir şerbeti de kaygı duymadan tüketebilirsiniz, çünkü hiç bir ürünümüzde mısır şurubu, glikoz ve ömür uzatıcı gibi katkı maddeleri kullanmıyoruz. Fermantasyona uğramış ürünün tek farkı tadının ekşimtırak olmasıdır.