Misk-i Amber Şerbeti
Tohumu ayet tohumuna benzer, rengi boz olup kokusu güzeldir.
Yemişi meneviş yemişine benzer.
Hicaz ve Yemen'de tütsülere iyi koku versin diye katarlar.
İçerik
Misk-i Amber, elma, narçiçeği, limon, zencefil, çiçek balı, rezene, tarçın, meyan balı, şeker ve çeşitli baharatlardan oluşmaktadır.
Şifaları
- İştah açar
- Hazmı kolaylaştırır
- Bağırsaklardaki su milisini artırıcı özelliğinden dolayı ishali keser
- Kokusu sinirleri gevşetir, rahatlatır
Not
- Buzdolabında +4 derecede muhafaza edilmesi zorunludur. Şerbetler kesinlikle güneş ışığı görmemelidir. Oda sıcaklığında tutulmamalıdır. Son kullanma tarihi üretim tarihinden itibaren 90 gündür. Kapak açıldıktan sonra dört gün içerisinde tüketilmesi gerekir.
Doksan günden sonra şerbetin kapağını açtığınızda köpürmüyorsa fermantasyona uğramamıştır. Fermantasyona uğramış bir şerbeti de kaygı duymadan tüketebilirsiniz, çünkü hiç bir ürünümüzde mısır şurubu, glikoz ve ömür uzatıcı gibi katkı maddeleri kullanmıyoruz. Fermantasyona uğramış ürünün tek farkı tadının ekşimtırak olmasıdır.