Sübye Şerbeti
Kavun çekirdeği, çiçek balı ve şekerden oluşmaktadır.
Şifaları
Kavun çekirdeğinde A, C, E ve B vitaminleri vardır.
- Cildi tazeler
- Akciğer sağlığını korur
- Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar
- Kansızlığı giderir
- Mide asitlerini dengeler
Not
- Ülseri olanlar, şeker ve tansiyon hastaları fazla içmemelidir.
- Buzdolabında +4 derecede muhafaza edilmesi zorunludur. Şerbetler kesinlikle güneş ışığı görmemelidir. Oda sıcaklığında tutulmamalıdır. Son kullanma tarihi üretim tarihinden itibaren 90 gündür. Kapak açıldıktan sonra dört gün içerisinde tüketilmesi gerekir.
Doksan günden sonra şerbetin kapağını açtığınızda köpürmüyorsa fermantasyona uğramamıştır. Fermantasyona uğramış bir şerbeti de kaygı duymadan tüketebilirsiniz, çünkü hiç bir ürünümüzde mısır şurubu, glikoz ve ömür uzatıcı gibi katkı maddeleri kullanmıyoruz. Fermantasyona uğramış ürünün tek farkı tadının ekşimtırak olmasıdır.